SNS Bank wil het aloude zilvervloot sparen in 2012 nieuw leven inblazen. De bank komt daarmee tegemoet aan een breed gedeelde wens in de Tweede Kamer om de jeugd weer te laten sparen.

Het zilvervloot sparen was van 1958 tot 1992 populair onder jongeren. Aan het einde van de vijf jaars looptijd kregen zij op hun zilvervlootrekening namelijk een extra eenmalige rentebonus van de overheid van 10 procent.
Onlangs dienden de Kamerleden Mirjam Sterk (CDA) en Cynthia Ortega (ChristenUnie) een wetsvoorstel in om deze spaarvorm opnieuw in te voeren. Ongeacht de afloop geeft SNS aan dat het zilvervloot sparen in ieder geval terugkomt bij SNS. De bank maakt later dit jaar bekend hoe het sparen voor de jeugd precies wordt ingevuld.

Onder de naam Zilvervloot start SNS Bank meerdere initiatieven met als doel jongeren te leren hoe je kunt sparen en wat het belang daarvan is, aldus Rob Langezaal, directielid SNS Bank. ‘We vinden het belangrijk dat sparen in allerlei vormen in Nederland wordt gestimuleerd. Juist in deze tijd. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen met sparen voor later.’

SNS bezit sinds vorig jaar de rechten op de naam zilvervloot sparen diovan blood pressure. (zie artikel SNS neemt voorschot op zilvervloot sparen)

Het volledige persbericht is te lezen op de site van SNS Reaal